En legitimerad kiropraktor som är medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR) har ingående kännedom om nacken och dess problemområden. Många nackrelaterade besvär kan behandlas mycket effektivt med kiropraktik. Om de besvär du lider av är av sådant slag att kiropraktisk behandling inte är lämplig kommer din kiropraktor istället att hänvisa dig till annan vårdgivare.

Kiropraktik har visat goda resultat i behandling av migrän. I många fall är det man tror vara migrän i själva verket en icke diagnostiserad nackhuvudvärk. En åkomma som behandlas mycket framgångsrikt med kiropraktik. Även spänningshuvudvärk behandlas effektivt med kiropraktik.

Nej, det behöver inte bli så. Ofta går olika slags huvudvärkssymptom över i varandra. Vanligt är att spänningshuvudvärk går över till att bli nackhuvudvärk som kan övergå till migrän, vilket i sin tur kan förvärra nackhuvudvärken. Här kan en kiropraktor hjälpa dig.

Antalet behandlingar som krävs för att du ska bli bra beror på vilka besvär du har och hur allvarliga de är. Generellt kan man säga att ju längre tid du går med nackbesvär/huvudvärk, desto längre tid tar behandlingen. Ju snabbare det hela åtgärdas desto mindre risk är det att du får bestående besvär.

Kiropraktik kan ofta ha en snabb effekt på smärta från nackbesvär och huvudvärk. Förutom att bli av med din värk är det också viktigt att återställa nackens funktion vilket kan kräva fler behandlingar. När smärtan är borta och funktionen återställd ska du diskutera med din kiropraktor om du behöver fortsatt förebyggande behandling.

Kom ihåg! Fråga alltid din kiropraktor om du har några funderingar!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button