Många förknippar ett trauma med en bilolycka. Men varje liten smäll, bula i huvudet eller fall i duschen, kan skapa begränsad rörlighet i lederna och ge muskelspasmer.

Whiplash associeras oftast med bilolyckor, men även en liten stöt eller knuff i bilen kan ge liknande effekter som whiplash. Vardagsaktiviteter som upprepas ofta kan leda till liknande symptom som whiplash. Att simma med huvudet över ytan, stå i krävande yogapositioner, exempelvis huvudstående, få håret tvättat hos frisören eller att trilla av sin häst eller cykel, är exempel på sådana vardagshändelser. Över tid kan det här leda till ledproblem och irritation i nerverna som ger dig stel och öm nacke, huvudvärk, smärta i ländryggen, domningar och stickningar eller till och med yrsel.

Kiropraktorer är skickliga på att ställa diagnos och korrigera dina ryggrads- och ledproblem, så skjut inte upp ditt besök och lid av smärta längre än nödvändigt. Ju tidigare du får din ryggrad undersökt, desto mindre är risken för långvariga skador och desto snabbare kan du bli fri från värk och smärta.