Smärta är kroppens sätt att tala om för oss att något är fel. Därför söker kiropraktorn orsaken till problemet och försöker förbättra eller återställa funktionen för att på detta sätt komma åt det onda och även undvika att det kommer tillbaka.

Läs mer...

BehandlingDe flesta som söker oss på KiropraktorCentrum för första gången klagar över någon form av smärta

Läs mer...

Minste nysning
Alla som någon gång haft ett ryggskott vet vad en hostning eller nysning kan innebära. Det ökade trycket i spinalvätskan som täcker ryggmärgen kan ge upphov till hugg i ryggen och kan till och med föranleda ett ryggskott i värsta fall. Denna typ av ryggbesvär går ofta att förebygga då det enbart är nysningen som är den utlösande faktorn.

Läs mer...

När man har haft ont i en led och dess omkringliggande muskler en längre tid, kan det hända att värken tar över. För att undvika att bli fången i en kropp med smärta finns det en del att tänka på:

Läs mer...

BarnRökare löper 25 procent större risk för att få kronisk ryggsmärta än ickerökare, och risken för förslitningar i diskar och kotor är 84 procent större. Detta är ett faktum de flesta människor inte känner till. Orsaken till denna okunskap kan vara att det pratas mycket om risken för lungcancer och andra lungsjukdomar samt om rökningens skadliga effekt på hjärta och blodcirkulation, men så gott som ingenting alls om hur rökens farliga ämnen påverkar vår ryggrad.

Läs mer...

Sedan legitimering av kiropraktorer infördes i Sverige 1989, har kiropraktiken blivit mer och mer etablerad som en filosofi, vetenskap och behandlingsform.

Läs mer...

Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i dag. Det har visat sig att åtta av tio svenskar någon gång i livet får besvär med ryggen. Ryggproblemen kostar samhället miljontals kronor varje år i sjukfrånvaro och vård.

Läs mer...

Många går till kiropraktorn när de får nackspärr eller ryggskott. Andra går till kiropraktorn när de har stukat foten eller skadat en armbåge. Ännu andra går regelbundet till sin kiropraktor vare sig de har ont eller inte, för att förebygga gamla skador eller andra problem.

Läs mer...

Din rygg är sammansatt av 24 kotor. Sju av dessa sitter i nacken och kallas för halsryggen, fem är i svanken och kallas ländryggen och tolv kotor är mellan skulderbladen och kallas bröstryggen. I denna längsta del av ryggraden fäster revbenen, två i varje kota, en på varje sida. Revbenen fortsätter sedan runt och fäster i bröstbenet på framsidan av bröstkorgen. När du andas rör sig revbenen och hela bröstkorgen. Revbenen skyddar de livsviktiga organen som ligger i bröstkorgen bl.a. hjärta och lungor.

Läs mer...

Svenskt inomhusrekord, tvåa i världen i år (2006) på 5,80 m och silvermedalj i inomhus-VM, allt detta inom bara en månad! Alhaji Jeng har fått en rivstart i sin stavhoppskarriär 2006.

Läs mer...

Glädjen över en graviditet blir inte sällan störd av kroniska ryggbesvär och skapar därigenom stress och frustration. Många symptomdämpande mediciner har oönskade biverkningar och kan vara skadliga för både mamman och fostret. Därför kan drogfria metoder vara bra alternativ.

Läs mer...

Att behandla idrottsskador har alltid legat oss på KiropraktorCentrum varmt om hjärtat. Många idrottsutövare kommer kontinuerligt till oss för att behandlas, förebygga skador och se över sin kroppsliga hälsa.

Läs mer...

Äkta ischias eller falsk ischias - Vad är skillnaden?
Smärta är något alla människor naturligt vill undvika. Detta faktum i sig är en god anledning att lära sig så mycket som möjligt om kroppen, hur den fungerar och vad vi kan göra när problem uppstår. "Roten till det onda" kan vara många.

Läs mer...

Sommaren 2002 har friidrotten varit i fokus på KiropraktorCentrum. Sexton aktiva friidrottare i Västsverige har under sommaren varit på regelbunden behandling på kliniken på Kungsgatan 12, Göteborg. Tidigare skador har aktivt behandlats, och skador som uppstått har eliminerats.

Läs mer...

Hundkiropraktik är till för alla typer av hundar och hundraser, från de allra minsta till stora bjässar. Från Chihuahua till Irländska fårhundar, från Toypudlar till Dobermann.

You name them!

Vi kan behandla arbetande hundar såsom polishundar, vakthundar, ledarhundar såväl som rena sällskapshundar.

Alla är varmt välkomna till oss!

Varför får man yrsel?
Yrsel kan ha många olika orsaker. Vi har alla varit tillfälligt yra i huvudet t.ex. när

Läs mer...

I kvällstidningen Expressen 2003-07-21 föreslår professor i psykologi Steven Linton vid Örebros Universitetssjukhus att man ska ha roligt när man får ont i ryggen, eftersom detta inte gör mer ont än att vila.

Läs mer...

TriggerAtt bli av med en besvärlig huvudvärk kan ibland vara så enkelt som att ta en skogspromenad, andas lite frisk luft, dricka vatten och vila. Men inte alltid - mycket på grund av att vi inte vet var huvudvärken kommer ifrån och därför inte heller kan göra något åt den. Första steget till en lösning på dina symptom är att förstå orsaken. Därefter kan kiropraktorn se vad man kan göra åt det.

Läs mer...

I en studie genomförd vid Kansas Universitetssjukhus konstateras att låg nivå på vitamin D ökar risken för hjärtproblem och för tidig död. Över 10 000 personer har deltagit i studien som redovisar att brist på vitamin D fördubblat det årliga dödstalet. När D-vitamintillskott togs konstateras att risken minskade med 60 procent.

Läs mer...

Det finns de som sällan eller aldrig får huvudvärk, men alltför många människor har huvudvärk som en del av sin vardag. är du en av dem? Huvudvärk kan vara symptom på många olika åkommor, och därför blir många rädda för att de kan ha drabbats av en allvarlig sjukdom.

Läs mer...

I dagens högteknologiska värld med ständiga medicinska framsteg förväntar vi oss i det närmaste omedelbar hjälp och lindring av våra krämpor. Mirakelkurer och snabba lösningar är det som lockar mest. Ibland kan de löftena till och med infrias, men oftast inte.

Läs mer...

Vad är whiplash?
Whiplash, pisksnärtskada, uppstår vanligtvis vid trafikolyckor. Detta sker främst vid kollision bakifrån, då huvudet först slungas kraftigt bakåt och sedan framåt. Härmed uppstår sträckning av både hals och nacke, vilket i sin tur kan orsaka perse skelett- och mjukdelsskador.

Läs mer...

Vi på Kiropraktorcentrum hoppas att din sommar varit bra och att du känner dig utvilad och redo att ta itu med hösten. Vår uppgift är att hjälpa dig, din familj och dina vänner  till ett fortsatt bra år med god hälsa.

Hösten är en tid då du kan förbättra din styrka och hälsa för att stå emot när temperaturen börjar sjunka och förkylningar och influensa börjar sprida sig. Om du funderar på att öka din träning, kom ihåg att du måste hålla din rygg och din mage starka. Övningar som fokuserar på magmuskulatur, koordination och balans är viktiga för en frisk och stark rygg och för att minska skador som kan uppstå vid överbelastning. Kom ihåg att svaga magmuskler är en vanlig bidragande orsak till ryggproblem.

Läs mer...

inlines Syftet med kroppsövningar, stretching, träning och kiropraktorbehandlingar är att öka kroppens rörlighet och samtidigt hålla den fri från fysiska hinder som värk, stelhet, kraftlöshet och sjukdomar. Kiropraktik syftar primärt på att specifikt justera muskler, leder, ryggrad och nervsystem.

Läs mer...

StretchingDe flesta av oss blir stelare med stigande ålder, och få förstår den verkliga innerbörden av en ovig kropp. Kroppens rörelseförmåga påverkar oss mycket mer än att inte kunna backa bilen ur garaget eller att det är jobbigt att böja sig ner och knyta skorna.

Läs mer...

Att träna regelbundet är för de flesta svårast under november månad då kvällarna är mörka och förkylningstider har börjat. Många köper dyra gymkort som används allt mindre under vinterhalvåret. Andra väljer att göra ett uppehåll i träningen under de mörkaste månaderna, för att sedan börja träna igen i februari eller mars när ljuset är på väg tillbaka.

Läs mer...

Att hitta orsaken är lösningen till problemet

I de flesta fall är det inte svårt att fastställa var smärtor och stelhet i axlar, nacke, rygg, höfter, knän eller armar kommer från. Kombinationen av kiropraktorns undersökning och patientens egen berättelse ger oss oftast en bra bild av var och hur områden behöver justeras och ställas till rätta med behandling, samt vilka rekommendationer som behöver ges.

Läs mer...

inlinesHur gammal är din hållning? Är den 90, 80, 70 eller motsvarar den din biologiska ålder? Ryggradens kurvor och rörlighet har mycket att berätta.
Ökad ålder och dålig hållning går ofta hand i hand. Men måste vi åldras med sämre hållning? En ung ryggrad kan bibehållas livet ut.
Det finns en rad åtgärder man kan göra själv för att undvika hållningsrelaterat åldrande. Ändra dina vanor och bromsa åldrandet! Det är inte krångligare än så.
Här är KiropraktorCentrums tips för en bättre hållning:

Läs mer...

NackspärrNackspärr, ont i nacken. Plötsligt händer det. Det går inte att vrida på nacken, den har fastnat och det gör väldigt ont. Åkomman kallas för akut nackspärr och är en vanlig orsak till att söka vård hos en legitimerad kiropraktor.

Läs mer...

Måste vi utveckla osteoporos eller går det att undvika? Det finns en rad åtgärder man kan göra själv för att undvika att drabbas av benskörhet. Ändra dina vanor och bromsa nedbrytningen! Här är kiropraktor Patrich Wennergrens tips om hur du får starkare ben.

Läs mer...

TriggerpunkterTriggerpunkter är en vanlig åkomma som ofta orsakar smärtor och stelhet i muskler. Detta är knutor som kan förekomma i vilken som helst av kroppens alla muskler, vissa muskler är vanligare än andra.

Läs mer...

I ett försök att förbättra våra patienters hälsa har kiropraktorerna på KiropraktorCentrum tagit fram sex enkla ryggövningar. Idén är tagen från den Amerikanska kampanjen Straighten up America. Studier har påvisat att kombinationen kiropraktik och ryggövningar är oslagbart när det gäller att behålla bra hållning och därmed också en förbättrad hälsa som helhet.

Läs mer...

Det finns nästan lika många anledningar till att man väljer kiropraktorbehandling som det finns kiropraktorpatienter. Vad är just din anledning till att få behandling? Är det...

Läs mer...

MuskeltestKiropraktik handlar om undersökning, diagnos och behandling av människans rörelseapparat, dvs. kroppens muskler och leder. Hur vi går, hur vi står, hur vi sitter och hur vi ligger är allt beroende av hur våra muskler och leder fungerar, och framför allt hur de fungerar tillsammans. Nervsystemet och dess nervtrådar är kopplingen mellan hjärnan och människokroppens styrfunktion. Kiropraktorer fokuserar därför ofta på ryggraden där nervtrådarna lämnar ryggmärgen.

Läs mer...

Vi vet alla att friska tänder och tandkött är viktigt. God munhygien och regelbundna tandvårdskontroller börjar vid en mycket tidig ålder. Men hur väl sköter vi våra barns ryggradshälsa?

Läs mer...

HållningBra hållning = bra hälsa
Vikten av en bra hållning är något som de som är intresserade av att förbättra och bevara sin hälsa är mycket medvetna om. Genom att tänka på vårt sätt att hålla kroppen när vi går, sitter och står kan många rygg- och muskelbesvär undvikas. En bra kroppshållning ger dessutom en bra utstrålning.

Läs mer...

Det tar bara tre minuter om dagen för att förbättra din rygghälsa!

Studier har påvisat att kombinationen kiropraktik och ryggövningar är oslagbar för att både förbättra och bibehålla din rygghälsa. Straighten Up Sweden är ett initiativ från Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR) att på ett enkelt sätt förbättra rygghälsan och öka livskvaliteten för allmänheten i Sverige.

Läs mer...

Höftlederna tillhör de större lederna i vår kropp och mycket av kroppens tyngd vilar på dessa två leder. Nästan allt vi gör innebär belastning på höftlederna och det är därför viktigt att förstå deras funktion och veta hur vi kan agera när problem uppstår.

Läs mer...

evolutionDin ryggrad består av 24 kotor, vilka alla har en speciell funktion och som tillsammans utgör din kotpelare. Mellan kotorna finns ligament, stötdämpande diskar och stabiliserande muskler, vilka är beroende av varierande belastningar, rörelser och böjningar.

Läs mer...

Musarm är på väg att bli en ny folksjukdom. I Sverige räknar man med att det finns över en miljon datoranvändare som drabbats av musarm. Musarm är en gemensam benämning för problem i nacke, skuldra, arm, handled och fingrar som uppstår när man arbetar framför en bildskärm.

Läs mer...

Få andra kroppsdelar reflekterar själen så som ryggen gör. Ryggradens funktion speglar vårt välmående, precis som vårt illamående gör.
Ryggskott, nackspärr, skador och olyckshändelser händer oftast när kropp och själ är ur fas.

Läs mer...

Förslitningar och ålderskrämpor - inget att göra åt?
När kroppen åldras ökar risken för förslitningar. Nerver, muskler och leder fungerar inte lika bra som de har gjort tidigare, och det är större risk för skador.

Läs mer...

benAtt våra kroppar inte är helt perfekta är ett faktum. Ingen människa är helt symmetrisk. Våra båda kroppshalvor skiljer sig alltid något från varandra. Detsamma gäller benlängden.

Läs mer...

Fötterna ger stöd och balans och fungerar som stötdämpare för hela kroppen. Det är fötterna vi står på. Det är de som tar oss dit vi är på väg i livet. Fötterna är sammansatta av större och mindre ben med leder däremellan. I trampdynan och i fotens olika leder ligger miljontals nerver som, när vi står - går eller springer, skickar signaler upp till hjärnan med information om var vi har fötterna och hur kroppen ska balanseras efter det.

Läs mer...

skoliosVad är det egentligen en skolios? Jo, en krokig ryggrad, som betraktad bakifrån även är böjd i sidled. Skolios är ingen sjukdom utan just bara en beskrivning av ryggradens utseende.

Läs mer...

Fibromassage!
”Ordet fibromyalgi betyder värk i muskler och bindväv. Tillståndet har funnits länge men först på 80-talet accepterats som en sjukdom. Fibromyalgiker har genom årtionden varit både missförstådda och misstrodda. SVBK (sveda-, värk- och brännkärring) är en beteckning som läkare använde i journalen för att beskriva patienter med de typiska fibromyalgisymptomen. Idag är tillståndet välkänt, om än omtvistat. Det finns kriterier för att ställa diagnosen och även behandlingar som kan hjälpa.” - Reumatikerförbundet

Nu startar vi

Läs mer...