Svenskt inomhusrekord, tvåa i världen i år (2006) på 5,80 m och silvermedalj i inomhus-VM, allt detta inom bara en månad! Alhaji Jeng har fått en rivstart i sin stavhoppskarriär 2006.


Alhaji Jeng Foto: Tommy Holl
Alhaji Jeng Foto: Tommy Holl
Alhaji Jeng Foto: Tommy Holl
Stavhopp är en gren som kräver sin man. Förutom hård träning, envishet och talang så krävs:
  • Styrkan att häva sig upp på en stav nästan sex meter upp i luften
  • Spänsten i upphoppet för att lyckas med hoppet, och
  • Smidigheten att ta sig över ribban på en sådan hög höjd
Alhaji är inte en kille med höjdskräck. Han har redan fokuserat tankarna på att slå Sergej Bubkas världsrekord på 6,15 m.
Ännu en svensk att hålla tummarna för framför TV-apparaterna! Alhaji som bara var tre månader gammal när han kom till Sverige från Gambia, är liksom Christian Olsson och Patrik Kristiansson uppvuxen i Angered utanför Göteborg. Ett ställe där högklassiga friidrottare verkar frodas. Alla tre har goda chanser att ta medalj i EM i Göteborg.

Fokus på EM i friidrott i Göteborg
Liksom de andra svenska friidrottsstjärnorna satsar Alhaji på EM i Göteborg 7-13 augusti som avslutas med stavhoppsfinalen söndagen den 13:e augusti. Alhaji blev inspirerad av stavhopp redan under VM i friidrott i Göteborg 1995, när han var bara 13 år gammal och såg världsrekordhållaren Sergej Bubka vinna stavhoppsfinalen på 5,92 m.
Att vinna medalj på hemmaplan och inför hemmapubliken lär nog slå det mesta en göteborgare kan drömma om. Detta verkar inte vara en alltför avlägsen dröm för vårt nya VM-hopp Alhaji.

Religionen som fördel
Alhaji är muslim och islam är en del av hans liv. "Tron är ett sätt att fokusera, vilket inte är en nackdel för en idrottsman som satsar allt på stavhoppet", menar han.

Kiropraktik nödvändigt
Alhaji får regelbunden behandling på KiropraktorCentrum. En stark rygg är ett måste för att han ska ta medalj i augusti. Friidrott är något som ligger oss på KiropraktorCentrum varmt om hjärtat.
Vi önskar Alhaji lycka till!

Patrich Wennergren
Leg. kiropraktor