Vi vet alla att friska tänder och tandkött är viktigt. God munhygien och regelbundna tandvårdskontroller börjar vid en mycket tidig ålder. Men hur väl sköter vi våra barns ryggradshälsa?

Läs mer...

Det tar bara tre minuter om dagen för att förbättra din rygghälsa!

Studier har påvisat att kombinationen kiropraktik och ryggövningar är oslagbar för att både förbättra och bibehålla din rygghälsa. Straighten Up Sweden är ett initiativ från Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR) att på ett enkelt sätt förbättra rygghälsan och öka livskvaliteten för allmänheten i Sverige.

Läs mer...

evolutionDin ryggrad består av 24 kotor, vilka alla har en speciell funktion och som tillsammans utgör din kotpelare. Mellan kotorna finns ligament, stötdämpande diskar och stabiliserande muskler, vilka är beroende av varierande belastningar, rörelser och böjningar.

Läs mer...

Få andra kroppsdelar reflekterar själen så som ryggen gör. Ryggradens funktion speglar vårt välmående, precis som vårt illamående gör.
Ryggskott, nackspärr, skador och olyckshändelser händer oftast när kropp och själ är ur fas.

Läs mer...

benAtt våra kroppar inte är helt perfekta är ett faktum. Ingen människa är helt symmetrisk. Våra båda kroppshalvor skiljer sig alltid något från varandra. Detsamma gäller benlängden.

Läs mer...

skoliosVad är det egentligen en skolios? Jo, en krokig ryggrad, som betraktad bakifrån även är böjd i sidled. Skolios är ingen sjukdom utan just bara en beskrivning av ryggradens utseende.

Läs mer...

Minste nysning
Alla som någon gång haft ett ryggskott vet vad en hostning eller nysning kan innebära. Det ökade trycket i spinalvätskan som täcker ryggmärgen kan ge upphov till hugg i ryggen och kan till och med föranleda ett ryggskott i värsta fall. Denna typ av ryggbesvär går ofta att förebygga då det enbart är nysningen som är den utlösande faktorn.

Läs mer...

BarnRökare löper 25 procent större risk för att få kronisk ryggsmärta än ickerökare, och risken för förslitningar i diskar och kotor är 84 procent större. Detta är ett faktum de flesta människor inte känner till. Orsaken till denna okunskap kan vara att det pratas mycket om risken för lungcancer och andra lungsjukdomar samt om rökningens skadliga effekt på hjärta och blodcirkulation, men så gott som ingenting alls om hur rökens farliga ämnen påverkar vår ryggrad.

Läs mer...

Ryggproblem är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i dag. Det har visat sig att åtta av tio svenskar någon gång i livet får besvär med ryggen. Ryggproblemen kostar samhället miljontals kronor varje år i sjukfrånvaro och vård.

Läs mer...

Din rygg är sammansatt av 24 kotor. Sju av dessa sitter i nacken och kallas för halsryggen, fem är i svanken och kallas ländryggen och tolv kotor är mellan skulderbladen och kallas bröstryggen. I denna längsta del av ryggraden fäster revbenen, två i varje kota, en på varje sida. Revbenen fortsätter sedan runt och fäster i bröstbenet på framsidan av bröstkorgen. När du andas rör sig revbenen och hela bröstkorgen. Revbenen skyddar de livsviktiga organen som ligger i bröstkorgen bl.a. hjärta och lungor.

Läs mer...

Glädjen över en graviditet blir inte sällan störd av kroniska ryggbesvär och skapar därigenom stress och frustration. Många symptomdämpande mediciner har oönskade biverkningar och kan vara skadliga för både mamman och fostret. Därför kan drogfria metoder vara bra alternativ.

Läs mer...

Äkta ischias eller falsk ischias - Vad är skillnaden?
Smärta är något alla människor naturligt vill undvika. Detta faktum i sig är en god anledning att lära sig så mycket som möjligt om kroppen, hur den fungerar och vad vi kan göra när problem uppstår. "Roten till det onda" kan vara många.

Läs mer...

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button