Få andra kroppsdelar reflekterar själen så som ryggen gör. Ryggradens funktion speglar vårt välmående, precis som vårt illamående gör.
Ryggskott, nackspärr, skador och olyckshändelser händer oftast när kropp och själ är ur fas.


Ryggskott
Ryggskott är en form av lumbago som betyder ont i ländryggen, ryggradens nedersta del. Lumbago kan yttra sig som stelhet eller snedhet, med utstrålande smärta i ett eller båda benen (ischias) eller bara som en obehaglig smärta i korsryggen.
Kiropraktorns uppgift är att skynda på läkningen oavsett orsak. Genom manipulation, mobilisering eller annan justering av ländrygg och bäcken kan ett ryggskott oftast snabbt återställas.

Nackspärr
Nackspärr liknar ett ryggskott men sitter i halsryggen, ryggradens översta del. Nackspärr yttrar sig oftast som stelhet och smärta åt ett eller båda hållen när man vrider på huvudet. Ibland kan man även få utstrålande smärta i en eller båda armarna.
Kiropraktorns uppgift i den akuta fasen av nackspärr är att öka nackens rörelseomfång. Detta görs med mobilisering, muskelbehandling och traktion. Vid andra eller tredje besöket kan manipulation och justering av halsryggen vara lämpligt.
Kontakta din kiropraktor på KiropraktorCentrum när du upplever att kroppen och själen är ur fas med varandra.

Patrich Wennergren
Leg. kiropraktor
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button