Vi vet alla att friska tänder och tandkött är viktigt. God munhygien och regelbundna tandvårdskontroller börjar vid en mycket tidig ålder. Men hur väl sköter vi våra barns ryggradshälsa?

Många ryggradsproblem börjar i barndomen och utvecklas sedan successivt. När ditt barn växer utsätts deras ryggrad för en mängd olika saker: vridningar, fall och stötar. Dessa till synes ofarliga incidenter i barndomen kan påverka känsliga delar i ryggraden och kan orsaka snedställningar, skolios och ett onormalt rörelsemönster. När ditt barns aktivitetsnivå ökar kan dessa ryggradsproblem leda till skada. Aktiviteter som är extra krävande är bl.a. fotboll, handboll, ishockey, innebandy och ridning.

Att se till att ditt barn har en frisk, optimalt fungerande ryggrad tillsammans med god muskelbalans är ett viktigt första steg för att förebygga skador. Det kan också hjälpa kroppen att prestera bättre, öka effektiviteten, koordinationen, hastigheten samt styrkan och flexibiliteten.

Vi på Kiropraktorcentrum kan genom en rutinkontroll av ditt barns ryggrad bedöma hållning, symmetri, strukturell normalitet, muskelbalans och ledfunktion. De ryggradsproblem som eventuellt upptäcks kan då rättas till på ett tidigt stadium. Tidig upptäckt och behandling av sådana problem förhindrar inte bara kortsiktiga skador utan kan även förhindra svårare problem senare i livet, men det kan även förbättra idrottsliga prestationer.

Regelbundna tandvårdskontroller är viktiga för munhälsan hos ditt barn. Även en hälsokontroll hos en kiropraktor kan bidra till att ditt barns ryggrad är anpassad och fungerar normalt, vilket är en viktig del av hälsan.

Så låt oss ta hand om ditt barns ryggrad!
Ring Kiropraktorcentrum på 031-711 66 00.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button