Fibromassage!
”Ordet fibromyalgi betyder värk i muskler och bindväv. Tillståndet har funnits länge men först på 80-talet accepterats som en sjukdom. Fibromyalgiker har genom årtionden varit både missförstådda och misstrodda. SVBK (sveda-, värk- och brännkärring) är en beteckning som läkare använde i journalen för att beskriva patienter med de typiska fibromyalgisymptomen. Idag är tillståndet välkänt, om än omtvistat. Det finns kriterier för att ställa diagnosen och även behandlingar som kan hjälpa.” - Reumatikerförbundet

Nu startar vi

upp Medicinsk Fibromassage på Massagecentrum!
Medicinsk Fibromassage är en individuellt anpassad mjuk massage som bygger på ett samarbete patient-terapeut. Massören arbetar med strykningar och speciella grepp. Om man är hyperöm kan en speciell gel appliceras före behandlingen. Gelen är helt vattenbaserad. Oljan som används i massagen är speciellt framtagen för fibropatienter och innehåller en blandning av vegetabiliska oljor för att ge en så bra och hälsosam olja som möjligt. Dessutom använder vi oss av varma kuddar som hjälper till att slappna av och få igång blodcirkulationen.

Syftet med massagen är att frigöra ”oxytocin”, ett naturligt lugnande hormon som stimulerar välbefinnandet och skapar avslappning. För att ytterliggare förstärka effekten används musik i hörlurar som är speciellt rogivande och avstressande. Fibromassage är även lämplig för alla som lider av utbrändhet och kroniska stressrelaterade besvär.

De första behandlingarna kan ge ökad smärta såsom huvudvärk och muskelsmärta samt trötthet. Efter ett par behandlingar kommer en märkbar vändpunkt då patienten upplever ökad energi och minskad smärta. I början bör man ta en behandling i veckan för att sedan trappa ner till varannan vecka och i slutet av behandlingsserien en gång i månaden. Men, behandlingstiden varierar från patient till patient!

Massage och Kraniosakral Terapi!
Vi har givetvis kvar våra vanliga behandlingar inom massage där du kan välja på en mängd olika behandlingar såsom: Svensk klassisk massage där man genom knådningar, glidningar och tryck löser upp spänningar i hela kroppen, Revolving som är en djup behandling där man söker tänja ut musklernas hinnor (faschia) och skapa cirkulation i bindväv och muskler och Idrottsmassage för lite tuffare och bestämd behandling.

Vi kan även erbjuda Kraniosakral terapi. Den kraniosakrala metoden är en mjuk behandlingsform där terapeuten genom lätt beröring med sina händer påverkar den speciella kraniosakrala pulsen. Kraniosakral behandling sägs vara bra mot just migrän, yrsel, trötthet, värk av olika slag – i nacke, rygg och ischias – och även vid hormonell obalans, utbrändhet med mera.

Dessutom kan vi ge blodanalys. Genom att anlysera ett blodprov kan man se eventuella vitamin- och mineralbrister, matsmältningsproblem och hormonella besvär.

Med vänliga hälsningar
MassageCentrum

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button