Förslitningar och ålderskrämpor - inget att göra åt?
När kroppen åldras ökar risken för förslitningar. Nerver, muskler och leder fungerar inte lika bra som de har gjort tidigare, och det är större risk för skador. Då blir det allt viktigare att leder och muskler som har använts i många år ses över.

En myt
Stelhet i nacken gör att det blir svårare att backa bilen med bilbältet på. Stelhet och smärta i ryggen eller i höfterna blir allt tydligare, och det blir tyngre för varje år att köra runt med gräsklipparen. Det går inte längre att blunda för att kroppen inte längre är ung.
Att det inte går att behandla ålderskrämpor är en gammal myt. Många som kommit upp i åren går alldeles i onödan med besvär som kiropraktorn skulle kunna hjälpa till med. Man säger att den och den leden är utsliten, och att man får lära sig att leva med det. Man tar det för givet, eller en doktor säger att så är det. Men så är det långt ifrån alltid.

Bilen till verkstan och kroppen till kiropraktorn
Det är alltså en myt att bara för att man kommer upp i åren, går besvär som uppkommit i muskler och leder inte att behandla. Bilen tar vi till verkstan. Detsamma behöver vi göra med vår kropp.
Studier har visat att de som är äldre och får behandling hos en kiropraktor fungerar mycket bättre ute i samhället; de är aktivare, äter mindre värktabletter och har en klart förbättrad livskvalitet.
Många av våra patienter söker oss i förebyggande syfte, innan problem uppstår. De har lärt sig att de slipper stelhet och smärta och det årliga ryggskottet om de får en regelbunden ”rundsmörjning”. En del har förslitningar efter gamla idrottsskador eller efter många års kroppsarbete. Detta gör att våra leder lättare stelnar, och risken att få åkommor som nackspärr och ryggskott ökar. Leder och muskler behöver ses över helt enkelt.

Den nödvändiga balansen
Dålig balans är orsak till många olycksfall med benbrott och många andra skador som följd. När leder och nerver fungerar bra, förbättras även balansen. Bra balans är därför oerhört viktigt när man blir äldre.
Det finns många besvär som en kiropraktor kan hjälpa till med. En del krämpor kommer smygande över en längre period, vilket gör att vi vänjer oss och tror att det är en normal del i åldrandet. Kiropraktorn är utbildad och har stor erfarenhet att ta hand om just sådana problem.
Alltfler söker kiropraktorn när de redan har fått ont i sin kropp; i ryggen, nacken, axlarna osv. De vet att en kiropraktor kan hjälpa till på ett snabbt och effektivt sätt och utan biverkningar. Men förebyggande vård kan avhjälpa många problem som aldrig behöver uppstå.

Är jag för gammal att gå till kiropraktorn?
Det finns ingen övre åldersgräns för att bli hjälpt hos en kiropraktor. Bra funktion i kroppens alla leder ökar livskvaliteten i alla åldrar. Kiropraktorn är expert på de system som har med nerver, muskler och leder att göra.

Oddný Óskarsdóttir
Leg. kiropraktor
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button