Kiropraktorn ställer frågor och gör en undersökning som vanligtvis både innehåller en analys av hundens hållning och rörelseschema. Kiropraktorn bedömer symmetri och balans i både rörelser och muskler. Ofta kan man se att det skiljer i muskelmassa eller toning mellan vänster och höger sida, vilket inte är normalt för friska djur.


Kiropraktorn kommer att titta på hur hunden håller huvudet. Är det på ett normalt sätt? Är nackens position som den skall? Kiropraktorn tittar också på tassarnas och benens placering och andra tecken på att hållningen inte är normal för djuret.

Kiropraktorn tittar på och utvärderar sen rörelserna i ryggrad och leder. Hon känner på musklerna runt ryggraden för att bedöma eventuella muskelkramper, svullnader eller om det finns varma eller kalla områden som kan indikera en förändring i cirkulationen.

Genom att titta på hundens rörelseschema kan kiropraktorn se indikationer på hälta, svaghet, störning eller stelhet i höften, förkortad steglängd, snubblande, okoordinerade rörelser eller begränsad rörlighet.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button